YENİ NORMAL ŞİRKET YÖNETİM PARADİGMASI

Değerli Teknoloji Şirket Yöneticileri,

Öncelikle herkese iyi sabahlar. Sizlerle bu sektörde olmayı değerli ve önemli olarak görüyorum. Çoğunlukla mühendislik kökekenli olduğumuz için belki de biraz hayata ve iş dünyasına farklı baktığımızı düşünüyorum. İğneyi kendimize batırmak gerekir bazen... İşte böyle bir yazı yazıyorum izninizle ..

İş hayatımızı 2 kelime ağırlıkla yönetiyor : Üretmek ve Satmak. Fakat maalesef çok basite indirgiyoruz bu kelimeleri ve anlamlarını ve organizasyonlarımızı bazen bu basitlikler ve hız ve rakamlar üzerine kuruyor olabiliriz. Hepinize sorsam Startup yönetmek ya da yöneten gençleri nasıl buluyorsunuz diye, hepimiz çok çömezler deriz gibime geliyor. Ya biz ? Bizler süper şirket yönlendiren kişiler miyiz? Mesela şöyle bir anımsamaya çalışın en son ne zaman kurumsal bir eğitim kurumundan veya 10$'lık global eğitimleri olan Udemy/Linkedin/Coursera gibi platformlardan eğitim araştırdınız? Netflix'den film araştırdığınızın % kaç zamanı kendiniz veya ekiplerinize Satış ve Üretim organizasyonlarını/stratejilerini geliştirebilecek eğitimler araştırdınız? 

Bugün Burak Neslitürk'ün iş ortağı olduğu Greg ile saat 15:00'de Ürünleşme konusunu konuşacağız. Burak Bey bundan 4-5 ay kadar önce BT İhracat grubumuza yazılım şirketlerinin satış, pazarlama, HR, Eğitim ve birçok diğer konuda stratejileri, eğitim ve koçlukları konusunda bir yazı ve anket gönderdi. Anket sonuçlarını yine bizimle sizlerin yararına bir sonuç/analiz çıkması için paylaşacaktı. Kaç kişi/firma doldurdu anketi diye sonra kendisi ile konuştuğumuzda, 2-3 firma sadece anketi doldurmuş. Biri Telenity diğer PI WORKS. Ironiye bakar mısınız , en global, anket sonucuna en ihtiyacı olmayan 2 firma anketi doldurmuş. Lütfen biraz durun düşünün... Bu ne demek ? Bu firmalar hangi kültürle anketi doldurdu? Hem de ihtiyaçları olmadıkları halde. 

Herkes gemisini yürüten kaptan modunda. Ekonomiler herkesi etkiliyor tabi. Özellikle bu zamanlarda iletişime, eğitime, ekosisteme, networkinge, bağlantı arttırmaya, şirketlerimize danışmanlıklar almaya, online eğitimlere önem vermeliyiz. Ürünleşme hayatımız boyunca bu sektörde siz veya bulunduğunuz ortamlarda karşınıza çıkacak siz kendi firmanız için hiç düşünmeseniz bile. Kimse kimsenin artık nerden mezun, hangi bölüm, hangi büyük firmayı kurmuş vs... bakmıyor artık. Kim ne kadar fayda üretebiliyor ve ürünleşme gibi önemli/kritik/stratejik konularda ne kadar farkında ve iyi konuşabiliyorsa o değerli. İletişim, duygusal zeka, duygusal zekanın UX , Tasarım odaklı Düşünme ve Ürün Yönetimindeki önemi vs... kimsenin kafa yormadığı konular... ve bu gidiş tam bir "İşletmelerde Orta Kültür Tuzağı" benim yorumumla. ...



No comments:

Post a Comment

Pages