Type Here to Get Search Results !

Amazon - Okyanus İnsanı (Algıda Seçicilik)

Amazon İnsanı ve Okyanus İnsanı yazı dizimize "Algıda Seçicilik" başlığı ile devam ediyoruz.

Okyanus İnsanları daha çok satış, kazanç, para, kar, gelir, kariyer ve genel olarak karşısındakinden hızlı bir maddi fayda sağlamak üzerine motive olmuş kişilerdir. Bir toplantıda veya ortamda, bir konuşma sırasında kendileri farkında olmasalar bile bu motivasyona göre hareket ederler. Ne kadar ironikdir ki aslında o iyi üniversite ve bölümler bitirip yine iyi firmalarda çalışan bu insanlar sizden kısa zaman içinde bir kazanç elde edemeyeceklerini anladıkları anda size olan davranışlarındaki ve iletişimdeki kaliteleri 180 derece değişir ve nezaketten uzak, kısa kestirmeci ve kaba olurlar.

Hayatta ve iş dünyası iletişimlerimizde sadece Amazon insanı veya sadece Okyanus insanı olalım demiyorum. Nerde ve ne zaman arkadaşça, amatörce, inovatif, bilgi odaklı veya satış odaklı, proje bitirme veya proje geliştirme odaklı, profesyonelce yani "dengede" olmamız gerektiğini söylüyorum.

Bizler BT Bilgi Teknolojileri insanları olarak doğal Amazon insanlarıyız. Çünkü BT Sektörü en arge ve inovatif, en karmaşık, en detaylı ve en bilimsel sektördür. Amazon insanları olarak "Bilgi ve Bilim" odaklı düşünürüz. Algıda seçiciliğimiz bu bilgi be bilimsel yaklaşım ve tekniklerin kurumlarımızda ve çevremizde en uygun şartlarda kurulup kullandırılması için düşünür ve çalışırız.

Yani birçok profesyonel Okyanus insanları için algıda seçiciciliklerinde en önemli merkezi unsur "Para" iken bizler Amazon İnsanları için algıda seçiciliğimizin merkezinde "BİLGİ ve BİLİM" vardır.. ..




Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.